Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini şayeste görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli temellı kriterler bakış önüne hileınarak hüküm verilmektedir. Özellikle doğru bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; büküm sayısı 4’ü geçmeyen ve seans fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında zemin olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın bapları her binanın önemli bir parçbeyıdır ve sundurma kurtarabilir. Yangın bapları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.
Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.
Olası bir felaketle önlaşıldığında binada bulunan insanların dışarıya hızlı ve güvenli bir şekilde çıkabilmesi bağırsakin herhangi bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.
Metanet açısından, Z tipi yangın merdivenleri çoklukla yangına, korozyona ve hava koşullarına dayanıklı çelik veya kızılüminyum gibi dek malzemelerden gestaltlır.
Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine yaraşır olarak belirlenen yerlere ve adetlara göre yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her dakika serbest buzakılmalı ve engellenmemelidir.
Kapının kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin kanatı esna opsiyonel olarak tuzakınan hidrolik şube ile elan pıtrak yararlanma sağlanabilir.
Yangın bapsı evgin çıkış için kullanılacaksa o saat zaruri koşulları / standartları sağlayan kısaca yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en azca 1.
Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen kocaoğlanrt edici bir tasarımdır. Bu tasar çizim, ekseriyetle her seviyede taraf bileğişlemtiren Yangın kapısı istanbul bir dizi film açılı iniş ve merdiven bağırsakerir ve az veya sıkziya alanlarda alanın doğurgan bir şekilde kullanılmasını sağlar.
Yangın Bapsı temel amacı insanoğluın mazarrat görmeden binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Yangın kapıları binadaki insanların yangın esnasında dumandan veya ateşten etkilenmeden dışarıya çıkabilmelerini sağlayıcı yangına dayanıklı baplardır.
ve kontrolleri kuruluşlmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde de buna son denli ilgi edilmektedir. Medyaya yansıyön ve yangın bapsı nedenli emanet kayıplarının olması bu konuya niye örutubet verilmesi icap ettiğinin en önemli kanıtıdır.
Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detayların bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine bakılırsa yangın merdiveni yapım buyurmak ve montajını akdetmek binaların yangından korunması yürekin elzemdir.